Supplier strength: ★★★★

Number of factories:One factory

Product: Used clothes and shoes

Location: Netherlands 

Website Traffic index:★★

Company Profile:

SECOND LIFE TEXTILE

Je partner in textielinzameling

Second Life Textile geeft textiel een tweede kans in het leven. Als tweedehandskleding op een nieuwe markt of als nieuw textiel in een andere vorm: de poetsdoeken in de autogarage, als matrasvulling of als garen waarvan nieuwe kleding wordt gemaakt. Bijdragen aan een duurzamere wereld, op alle mogelijke vlakken: dat is wat we doen. 

Vakmensen op textielgebied

Al jaren doen wij niets anders dan textielcontainers plaatsen en textiel inzamelen. Met onze euro 6-Sprinterbussen rijden we door heel Nederland om onze bakken te legen. Zo halen wij met driehonderd bakken wekelijks vijfentwintig ton textiel op – een heleboel kleren.  

Dit materiaal vervoeren wij als vracht naar gecertificeerde sorteerbedrijven in zowel binnen- als buitenland – enkel bedrijven die transparant werken. Die bezoeken we elk jaar, zodat we goed op de hoogte blijven van wat er met ons geleverde materiaal gebeurt. Zo kunnen wij ook open blijven communiceren over de full cycle van onze textielinzameling.  

Hart voor duurzaam werk

We zouden dit werk niet doen als we ons hart niet op de juiste plaats hadden. Het voelt goed om iets bij te dragen aan een milieubewustere wereld. Door textielinzameling wordt goed materiaal hergebruikt. We voorkomen onnodige uitstoot, water- en energieverbruik en afvalverbranding. Een deel van de gebruikte kleding wordt omgetoverd tot nieuw garen waarmee de cirkel rond is.  

Een circulaire economie is de toekomst; wij werken daaraan op alle vlakken. Onze chauffeurs komen vanuit de social return: wij geven mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben een tweede kans om deel te nemen aan de maatschappij. Dat doen we met liefde, want het enthousiasme dat we daarvoor terugkrijgen is geweldig! 

Gewoon goed geregeld

Wat we doen is niet nieuw. Textielinzameling bestaat al jaren. De laatste tijd is er echter steeds meer oog voor. Natuurlijk gaan we mee met de tijd, maar de kern van ons werk blijft hetzelfde: wij zamelen kleding in en geven die een tweede kans. Alles wat we doen, regelen we goed. Dat is onze belofte.  

Textielinzameling door Second Life Textile:

 • euro 6-Sprinterbussen

 • medewerkers uit de social return; 

 • moderne navigatiesystemen die de efficiëntste routes berekenen; 

 • sorteerbedrijven die transparant werken;

 • inspelen op veranderingen zoals UPV Textiel; 

 • open communicatie over ons vakwerk. 

  If You Want To Contact This Supplier, You Can Send An Inquiry Here Directly, And We Will Uniformly Transfer The Inquiry To The Supplier, Contact Admin Now

  Thank you for contacting us. Our sales team will reply you within 12 hours.

  数据统计

  相关导航

  暂无评论

  暂无评论...